ascensiune, calea catre sine, introspectie, iubire

Sunet și suflet

Simți cum zeci de fire sunt trase din al tău suflet de către ceruri și nori. Odată cu mișcarea norilor vibrează o notă peren reînnoită pe unul din fire. Auzul omului ce ești nu te ajută să descifrezi sunetul, căci nota atinsă în firele sufletului pot fi auzite tot de suflet. Tu, Eu, ca om și minte doar simțim. 

Și există multă simțire. O încântare plină de fericire ce îți inundă pieptul de lumină. 

Privind spre cer îți regăsești armonia deplină, căci deși gândurile lumii încă sunt cu tine, tu te afli pe tine însuți. Și astfel te fericeşte o anumită formă a tăcerii ce îngrijește spiritul ce ești. E adevărat că fiecare ne purtăm propria noastră tăcere, acel loc special în care ne putem retrage atunci când zarva lumii ne apasă. La fel de adevărat este că fiecare suflet deține o melodie proprie, pe care doar sufletul o poate fredona, căci el o creează din simțurile ce îl învăluie în propria lui sferă, și astfel tot el, sufletul, o și aude. 

Insa, sufletul fiind darnic și iubind tot ceea ce este, dăruiește materiei și minții ce suntem fiecare dintre noi, fericirea instigată de melodia lui.

 Și astfel omul regăsește armonia în chiar propria lui structură. Doar timp să își rupă din profan spre a se ferici pe sine, acesta îi este prețul nemărginirii în simțire.

Câtă minune si fericire nestrămutată există în om, doar sufletul singur o știe!

Să fie Lumină. Să fie Iubire.

M.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s