ascensiune, calea catre sine, introspectie

Deziluzia

Adesea își simte omul pieptul inundat în amărăciune, ca un efect direct a unor așteptări construite pe scheme mentale ce îi călăuzesc pașii în propria lui sferă de existență.

Deziluzia se creează ca efect al iluziei, căci acolo unde va exista dorință se va naște și deziluzia. Căci tot ceea ce este născut din om, își are moartea tot în om. Astfel, cum intelectul legat de trup și existența înferioară are nevoie să poată supraviețui, acesta o va face bază a unei suite de dorințe și așteptări, toate superficiale, ce se nasc în același moment în care își formează și moartea. Temporabilitatea omului ca ființă formată din trinitate, își manifestă adevărul prin tot ceea ce îl înconjoară.

Dorințele, sunt gândurile victime ale rezultatului împletirii celor două intelecte, cel divin și cel trupesc. Căci fericirea și starea de beatitudine în care peren există spiritul omului ce rezonează cu intelectul superior nu poate fi emulat de mintea inferioara decât pe baza unor scheme mentale ce au ca rezultat formarea de dorințe.

Și întocmai norii apar din neantul sublim al cerului, întocmai dorințele se creează din neantul cerului intern ce îl poartă fiecare om în el.

Și întocmai norii se transformă și dispar, pe acelasi cer ce le-a observat formarea, tot astfel și dorința se transformă și dispare pe cerul eului intern. Dar acest eu intern poate exista doar prin fire de existență legate de tot ceea ce este creat în interior. Și astfel, fiecare gând și dorință, este legat de mii de fire de emoții de contextul existenței omului. Astfel, omul devine personal cu ale lui gânduri și dorințe, fără a conștientiza că dorința sau gândul nu sunt el, și astfel omul se contopește cu propriul lui gând, fără a vedea că nici marea nu se confundă cu valurile ei, cum nici copacul nu se confundă cu ale lui frunze, ci devin o unitate ce înfăptuiește un rol desăvârșit.

Să fie Lumină.
Să fie Iubire.

M.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s