calea catre sine, iubire

Dăruiește-te

Atât are omul. Privind cerul de deasupra noastră, întinzând mâinile spre înălțimea de necuprins. Respirând această imensitate a suflului divin ce ne conformează existența. Simțind pieptul cum vibrează umplându-se de nemărginirea creației ce ni se arată prin existența cerului, văzând cum venele se umplu de o energie albastră ce ne răcorește un sânge dăruit de pâmânturi, doar astfel înțelegem că este nevoie de dăruire de sine pentru a putea cuprinde imensa iubire ce este proiectată prin cerurile aflate deasupra trupurilor noastre.

Dăruirea ne oferă înțelegerea că suntem cerul însuși, fiind el casa noastră pentru acest trup cu ajutorul căruia pășim o linie a timpului. Căci nu ocupă omul un loc pe pământ, ci un spațiu sub ceruri. Și astfel ne scăldăm necontenit în mii ceruri ce se formează prin fiecare nou gând și fiecare emoție.

Respirând odată cu cerul, inspirând existența ce se desfășoară pe ceruri, ne recunoaștem a fi co-creatori al infinitului dăruit lumii omului, prin cer și înălțime. Căci vedem suflul divin ce țese necontenit pânza sacră sub care ne desfășurăm experiența vieții ce o experiementăm prin acest mijloc de transport al eternului suflet, ce ne este trupul.

Înțelege omul să iubească cerul, și astfel discerne a se iubi pe sine mai presus de ceea ce se vede cu simțurile trupului. Înțelege omul că iubirea structurează totul existeței sale. Întocmai cerul, iubirea se observa doar de la distanța unui timp atemporal. Însă atunci când iubirea îmbrățișează materia omului, trupul experimentează înălțarea spre ceruri, confirmând că drumul spre casa nu ne-a părăsit nicicând.

Iubește în dăruirea sinelui. Iubește și dăruiește.

Să fie Lumină. Să fie Iubire.

M.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s